Over ons

Stichting World Wide Relief (WWR) is een humanitaire hulporganisatie die er met een team van gemotiveerde en gedreven vrijwilligers naar streeft om een gewaardeerde en stabiele factor te zijn op het gebied van humanitaire hulpverlening. Dit doen wij door ons wereldwijd belangeloos in te zetten voor de verbetering van de levensomstandigheden van diegenen die het zwaarst getroffen zijn door natuurrampen en oorlogen.

Stichting WWR is tot stand gekomen, nadat een aantal van onze vrijwilligers hebben geconstateerd dat er organisaties zijn die niet effectief en transparant humanitaire hulp verlenen. Daarnaast wordt er veel donatiegeld verspild aan onnodige onkosten. Hierdoor blijft er minder geld over voor het verlenen van noodhulp, en dit is juist waar het uiteindelijk om draait.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit veel effectiever en transparanter kan en dit hebben we ook in onze eerdere humanitaire hulpmissies kunnen aantonen.

wwr-over-ons

Waarom kiezen voor WWR

Wat ons onderscheidt van andere hulporganisaties, is dat wij persoonlijk naar de getroffen gebieden afreizen. We kunnen hierdoor zeer effectief inventariseren waar de slachtoffers voornamelijk behoefte aan hebben. Daarnaast zorgen wij persoonlijk voor de inkoop en het verdelen van goederen die voorzien in de primaire levensbehoeftes. Alvorens wij dit doen, gaan wij op zoek naar de goedkoopste leveranciers waarmee wij duidelijke prijsafspraken maken.

Wij informeren onze donateurs regelmatig over de voortgang van onze projecten. We houden hen op de hoogte door verslagen uit te brengen, foto’s en/of video-opnames te maken. Transparant en recht door zee, zonder fratsen.

Daarnaast maken wij alleen de noodzakelijke kosten. Voor onkosten zoals drukwerk, zaalverhuur etc. proberen wij sponsoren te werven. We vermijden hiermee een enorme kostenpost. Hierdoor worden de donaties vrijwel uitsluitend besteed aan onze doelgroep. Less nonsense, is more charity!