Abdelmalik

Abdelmalik ‘herstellen van een medische blunder’

In april 2014 werd WWR benaderd door de familie van Abdelmalik Fadil. Abdelmalik was woonachtig in Marokko. Op een zekere dag kreeg hij last van zware hoofdpijn en besloot hij een bezoek te brengen aan een arts. Deze arts verwees hem door naar een specialist. Eenmaal bij de specialist, maakte deze een scan van zijn hoofd en kwam hij tot de conclusie dat er een klein bobbeltje in zijn hoofd zat. De arts besloot hem te behandelen en het bobbeltje weg te halen. Bij deze ingreep werden de hersenen van Abdelmalik geraakt waardoor hij aan een kant verlamd raakte en zijn spraakvermogen verloor. Desbetreffende dokter kon hem verder niet helpen en Abdelmalik was genoodzaakt uit te wijken naar het buitenland voor een adequate medische behandeling.

Abdelmalik

Zijn familie besloot een inzamelactie te houden om zijn zorgkosten in het buitenland te financieren. Abdelmalik was een hardwerkende jongeman die zelf geen spaargeld had. Zodoende werd WWR benaderd om een inzamelactie voor hem te houden. WWR bezocht Abdelmalik in het ziekenhuis in Brussel en sprak met hem en zijn familie. Hiervan is een video gemaakt met de oproep om te doneren voor het herstel van deze medische blunder. De actie bracht 9.295 Euro op. Hiervan werd een deel van de zorgkosten en het verblijf van Abdelmalik en zijn vrouw bekostigd.

Na een aantal weken keerde Abdelmalik terug naar Marokko. Hij zou na zes weken terugkeren om zijn behandeling voort te zetten. Hij overleed echter enkele weken later. De video is van internet afgehaald om de privacy van de familie niet onnodig te schaden.

Verklaring