Syrië offerfeest weeskinderen 2013

Project afgerond:

Syrië – oktober 2013: Met een bedrag van ruim € 5000,- dat ten gunste was van de weeskinderen reisde één van de vrijwilligers van st. World Wide Relief, de Syrische grens af, in verband met het offerfeest. Het offerfeest van 2013 was in het belang van de weeskinderen, die bij de grens verbleven.

Met dit bedrag werd World Wide Relief in de gelegenheid gesteld om een koe te offeren voor de slachtoffers. Dit in het kader van het islamitische offerfeest. De koe was goed voor 250kg vlees. Hiermee hebben 175 tot wel 250 gezinnen kunnen voorzien van vlees. Even naar de slager? Ja, dat doen wij zó als we vlees nodig hebben. Maar deze slachtoffers hadden al geen jaren vlees gezien noch gegeten. De vreugde bij het ontvangen van het vlees was voor ons onvoorstelbaar! Een kinderfeestje zonder snoep is géén feestje en daarom heeft ook World Wide Relief gedacht aan snoepgoed dat bedoeld was voor de kinderen. Op deze manier probeerde we er toch een écht feestje van te maken!

Gelukkig was er ook nog een ruimbudget over om 200 weeskinderen te voorzien van winterkleding. De baby’s kunnen dankzij World Wide Relief nu lekker kroelen in hun (nieuwe/ schone) luiers. Daarnaast heeft elk weeskind een exclusief bedrag mogen ontvangen, met als doel: het uitgeven voor belangrijke voorzieningen. En dan zijn we er nog niet, want met ons budget van ruim 5000-, hebben we ook nog eens de huur kunnen betalen voor enkele alleenstaande vrouwen die de zorg van de weeskinderen op zich hebben genomen. Moge Allaah ‘azza wadjaal hun belonen voor hun hulp, ameen.

En als kers op de taart, sluiten we af met een goede nazorg. We hebben voor enkele zieke slachtoffers noodzakelijke medicijnen kunnen permitteren, Al Hamdulilaah (Alle lof is aan Allaah)

Video reportage