Syrië ramadan actie 2013

Project afgerond:

Doel & missie van dit project

Tijdens ons verblijf hebben we de slachtoffers van het volgende kunnen voorzien:

  • 425 voedselpakketten verdeeld over 425 gezinnen. (waarvan elke gezin minimaal 1 en maximaal 13 kinderen heeft).
  • 2 medische matrassen voor de 2 zwaargewonden slachtoffers. Deze matrassen zijn vanuit Nederland vervoerd.
  • Schoolmaterialen voor de scholen van de weeskinderen, zodat ze kunnen deelnemen aan educatieve ontwikkelingen.
  • Ruim 2000 kinderen zijn voorzien van snoepgoed, om zo het leed te verzachten en om een hun verloren glimlach terug te vinden.

> 7 juli 2013
Ook de zusters in Utrecht wilde een steentje bijdrage aan de slachtoffers van Syrië. Dit deden ze door een succesvolle benefiet te hebben georganiseerd, dat maar liefst een geldbedrag heeft opgeleverd van 11,500euro.
Overig in Nederland en België is er door burgerinitiatief 10,000euro opgehaald. Wat dus een totaalbedrag maakt van 21.500euro. Dit geldbedrag werd besteed aan de ramadanactie die World Wide Relief had lopen!

> 10 juli 2013
Dit jaar viel de ramadan op woensdag 10 juli, ook meteen de dag dat een vrijwilliger van World Wide Relief naar het grensgebied vertrok van Jordanië-Syrië om daar de broeders en zusters te voorzien van een ramadan voedselpakket. Samen met de lokale vrijwilligers sloeg hij hand in één en zette zij een stap richting de goedkope leveranciers. Het heeft maar liefst 4 dagen geduurd vorens ze een goedkope leveranciers hebben getroffen. Een goedkope leverancier betekent immers meer voedselpakketten voor de behoeftige. Deze leverancier was zelfs bereidt de voedselpakketten te voorzien van dozen, die het bedrijf zelf voor rekening nam. Het voedselpakket was goed voor de hele maand ramadan.

De ramadan van juli, 2013 viel in het hartje zomer, met een temperatuur tot wel 40 graden Celsius. Geen airco, geen ventilatie en toch geen belemmering voor de vrijwilligers om hun werk voort te zetten. World Wide Relief, niet alleen is geen land ons te ver maar ook geen probleem is ons te moeilijk! De vrijwilligers hebben ook een bezoek gebracht aan de vluchtelingenkamp Zaatari. In dit kamp bevonden zich een paar honderdduizend Syrische vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden. Om een beeld te schetsen van deze situatie, kun je denken aan gezinnen die verblijven in tenten, tenten zonder ramen die gevestigd waren op een woestijn. Een woestijn, een stuk droge grond met tekort aan water, voedsel en niet te vergeten de ongelofelijke hittegolf van 40 graden Celsius. Desondanks waren de slachtoffers niet alleen standvastig om hun gebeden te verrichten maar ook sterk genoeg om deel te nemen aan de ramadan.

Video reportage